Mediator in de liefde

Mediator in de liefde

Echtscheidingsmediator, echtscheidingsspecialist, scheidingsadviseur, echtscheidingsadvocaat. Er zijn tegenwoordig veel namen voor mensen die je kunnen helpen bij een echtscheiding. De een kijkt vooral financieel een ander meer juridisch. Bij Artio Academie leren we je om overal naar te kijken, maar vooral ook naar de mens. Een familiemediator kijkt naar de mens en alles wat daar bij hoort.

Laatst kreeg ik twee mensen voor een echtscheiding op kantoor. Duidelijk verhaal, de vrouw wilde scheiden en man volgde enigszins schoorvoetend. Als luisterend begreep ik allebei de partijen wel. De vrouw wilde meer aandacht en intimiteit (zonder die verdomde telefoon) en de man vond dat allemaal maar moeilijk en was ook niet gewend om te praten. Tijdens het tweede gesprek werd duidelijk dat partijen ten diepste niet uit elkaar wilden. We hebben nog twee gesprekken daarna gehad en de echtscheidingspapieren gingen definitief van tafel. Voorlopig hebben we iedere 3 maanden een “onderhoudsgesprek” maar beiden zijn inmiddels gelukkig in de relatie, dus ik heb goede hoop dat ze samen verder kunnen. Dat zijn de kersen op de taart van mijn vak.

Familiemediation is zoveel meer dan echtscheiding!

Onze opleiding familiemediation zit altijd erg snel vol. In januari 2023 starten we een nieuwe groep waarvoor je je nu kunt inschrijven. Family mediation – Artio Academie   Wees er snel bij om je plek te reserveren!

Je kunt de opleiding tot familiemediator volgen na het afronden van de Basisopleiding Mediation. Basisopleiding Mediation – Artio Academie  De Basisopleiding start al in september. Omdat we met kleine groepen werken zit deze opleiding snel vol, nu is er nog plaats.

www.artioacademie.nl

www.fidiation.nl

www.stokvis-mediation.nl

Professional certified and registered ADR practitioners (adr-register.com)

www.mediatorsvereniging.nl


Comments are closed.