Wat kun je verwachten van onze opleidingen?

Wat kun je verwachten van onze opleidingen?

Bij Artio Academie weten we als geen ander wat een goede mediator in huis heeft. Denk aan onpartijdigheid, een luisterend oor kunnen bieden en het leveren van maatwerk om mensen weer bij elkaar te brengen. Herken jij jezelf in deze eigenschappen en ben jij ook geïnteresseerd in het mediator-vak? Wil jij de handvaten hebben om je eigen praktijk te kunnen starten? Lees hier alles over de mediaton basisopleiding waar we praktijk en theorie samenbrengen. We gaan 14 september weer van start! 

Twee mensen die elkaar de hand schudden: Mediation Artio Academie

Ik, Anoeska Stokvis, ben van oorsprong jurist. Maar omdat ik het belangrijker vond dat beide partijen er samen goed uit komen, ben ik de mediationpraktijk ingerold. Als mediator had ik de afgelopen tien jaar te maken met scheidingen, arbeids-, familie- en businessmediation.  

 

Naast mediaten vind ik het leuk om deze mediation-kennis over te brengen op anderen. Dat doe ik samen met mijn partner Quintus. We proberen anderen te inspireren en zo mensen dichter bij elkaar te brengen. Samen geven wij de mediation basisopleiding. Ik neem mijn empathie en tien jaar aan praktijkervaringen mee, en Quintus is een ster in het overdragen van kennis op hoog niveau met veel humor.  

 

Basismeditation

De mediation basisopleiding is een introductie tot mediation. Tijdens de opleiding leer je alle basisbeginselen: na afloop kun je mensen zó prikkelen, dat ze bereid zijn om naar elkaar te luisteren en open staan voor de ideeën van een ander. Verschillende mediationstijlen en behandelingstechnieken komen aan bod. Denk hierbij aan communicatie, vragen stellen, interventies en juridische aspecten. Je krijgt als het ware een koffertje met alle tools, zodat je genoeg bagage bij je hebt om mensen verder te helpen en samen tot een oplossing te komen.  

 

Een opleiding bij Artio Academie 

De opleiding is een combinatie van theorie én praktijk. Dat laatste vinden we dan ook het belangrijkste. Wees dus nieuwsgierig en probeer van alles uit! We bespreken casussen en reflecteren op opdrachten. Deze verschillende oefeningen wisselen elkaar af: je leert steeds iets en daarna gaan we oefenen. Je kunt dus veel interessante en dynamische hoorcolleges verwachten en op deze interactieve manier maak je de stof makkelijker eigen en leer je het meeste.  

 

Daarnaast kun je meekijken met echte mediations, zodat je de praktijk ook daadwerkelijk zelf ervaart. Dit doen we in de vorm van mentoraat. Mocht je na de opleiding echt enthousiast zijn, dan kan je als vervolgstap een stage doen en meelopen met een mediator. Zo kan je meelopen bij mij om te kijken hoe ik mijn praktijk draaiende houd!  

 

En wil je meer verdieping? Je kunt je natuurlijk ook verder specialiseren met een losse module. Denk dan aan familiemediation of arbeidsmediation.  

 

En dan nog wat praktische dingen 

Omdat wij persoonlijke aandacht erg belangrijk vinden, is er ruimte voor maximaal 10 cursisten. De mediation basisopleiding start op 14 september en vindt plaats op de volgende negen donderdagen en vrijdagen: 14, 15, 28 en 29 september, 12, 13, 26 en 27 oktober. De laatste dag is op 9 november en 10 november (optioneel) is de examentraining.  

 

Heb je interesse in een module arbeidsmediation of arbitrage? Deze starten op  22 september en 17 november. 

 

Quintus en ik zijn de opleiders en het aanspreekpunt voor cursisten. Wij zullen gedurende de opleiding voor je klaar staan. Zo krijg je voldoende begeleiding en kun je met ons bespreken hoe het gaat en hoe je je (verder) wil ontwikkelen.  

 

Wil je bijvoorbeeld aan de slag met een volledig programma om professioneel mediator of expert in alternative dispute regulation te worden? Dan kun je ook bij ons terecht! 

 

We zijn uniek in ons ruime aanbod aan mediation- en arbitrageopleidingen. En dat allemaal tegen een scherpe prijs.  

 

Wij hebben er ontzettend veel zin in! Jij ook? Schrijf je dan in voor de opleiding. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 


Comments are closed.